Kedd, 2024-04-23, 10:56 AM

Lexikonokban,interneten lehet adatokat találni róla.Milyen nagyszerű szemész és ember volt.Az tény hogy 1945 és 1946 között internálták múltbeli tevékenysége miatt. Ez a nagyszerű ember aztán gondol egyet,és belépett a szociáldemokrata párba,annak is a  balszárnyát -mely közismerten kommunista szimpatizánsok,titkos kommunisták voltak. Természetesen az internálásból szabadulva,taníthatott a debreceni egyetemen.És mint jó szocdem,megírta 1947-ben ˝Szocializmus dióhéjban amit minden szocialistának tudnia kell˝című művét.A Szociáldemokrata Párt Debreceni Egyetemi Csoportjának megbízásából írt meg.Egy teljes pálfordulásnak lehetünk tanúi.Hisz ő is a Horthy-rendszerben  szerzett magának hírnevet.Mint szemész Európában ismert volt,hisz például Németországból is jöttek betegek,akiket ő operált meg.Ez az ember aztán hűséges kiszolgálója  lett Rákosinak,majd Kádárnak ... Tovább »

Megtekintések száma: 474 | Hozzáadta:: Berci | Dátum: 2011-12-15 | Hozzászólások (0)

Az 1830-as évektől egyre több magyar iparos,kereskedő,orvos,tudós         ment ki Havasalföldre és Moldvába a jobb élet és kereset reményében.      Mivel akkoriban kevés volt a megfelelő szakértelemmel bíró román kéz,     ezért szívesen fogadták a bevándorlókat.Erről hazánkban keveset tudtak.   Jerney János utazó hívta fel rájuk a figyelmet.1851-ben jelent meg˝Ke-    leti utazása˝című két kötetes műve.Ebben az 1844-45-ben tett utazásá-    nak tapasztalatairól írt.Havasalföldi és moldvai utazásai során sok helyütt  találkozott magyar,iparosokkal,kereskedőkkel,szabadfoglakozásúakkal.   A Vaskapun áthaladva hajójával Szkela-Kladova-nál találkozott egy Tóth Mihály nevű volt nagykanizsai lakossal,mikor Jerney megkérdezte tőle nem kívánkozik e haza? Azt válaszolta ˝Hej uram,dehogy nem kívánnék,  -volt a ... Tovább »

Megtekintések száma: 342 | Hozzáadta:: Berci | Dátum: 2011-12-06 | Hozzászólások (0)


Eléggé bosszantó hogy 2011-ben egyesek még mindig felszabadulásról írnak és beszélnek 1944-45-tel kapcsolatban.Mert hogy volt aki úgy élte meg.De nem a többség. Hiszen amit a szovjet csapatok bejöttek,elhurcolták a magyarokat és a németeket.Súlyos emberiesség elleni bűncselekményeket követtek el.A hivatalos jelentésekben is az állt,hogy elfoglaltuk,bevettük.
De felszabadításról szó sincs.Az ország teljes kifosztása ekkor történt.Arról a tényről alig esik szó,hogy hány embert gyilkoltak le,lőttek a Dunába.Tehát nem csak a nyilasok.Az elkövetett cselekményeket a mai napig nem kérte számon senki.Pedig mindenki tudja hogy megtörténtek.A zsidókkal szemben sem voltak elnézőek.Hány zsidó került a gulágra csak mert német nevű volt?Azt hitte hogy végre szabad,aztán azt vette észre hogy a hős felszabadítók vagonba rakják és ... Tovább »

Megtekintések száma: 342 | Hozzáadta:: Berci | Dátum: 2011-11-30 | Hozzászólások (0)

Olvasva a jövő évi adóváltozásokat,a nemzet felemelkedéséért a családokért tevő kormányunk mindent mi mindent tesz,hogy az ország jóléte emelkedjen.Mindennek,vagy majdnem mindennek az adója emelkedik. Nem hogy több marad az emberek zsebében,de jól megkönnyítik a bukszát. Az illetékektől a bioetanolig minden  emelkedik.Természetesen az élelmiszerek ára is.Nem tudom hogy sírjak e vagy nevessek azon hogy a házi készítésű sör és pezsgő adó mentes lesz 1000 literig. Hatalmas teher könnyítés.Nagyon jól tudják hogy ezekhez komoly berendezések kellenek. Nem lehet csak úgy összepancsolni. Hiába emelik a minimálbért,nem marad több a háztartásokban.Miközben minden leépül,gigaberuházásokra milliárdok mennek el.Nem beszélve arról hogy a kínaiaktól kért 1milliárd eurós kölcsönt is kamatostul kell visszafizetni. Ők építenék meg a Liszt Ferenc repü ... Tovább »

Megtekintések száma: 343 | Hozzáadta:: Berci | Dátum: 2011-11-23 | Hozzászólások (0)

Sokat lehet olvasni és hallani  azokról a 15 festményekről     amiket az alkotmány díszkiadásába szánnak. A 15-ből 2   olyan a tetszik. De ez nem azt jelenti hogy bele is való. Számomra nem is az a probléma hogy a hatalom felkér egyes festőket hogy készítsenek képeket, hanem a milyen képek készültek. Nem azt mondom hogy szocreál stílusúak hanem, hogy egyik sem odavaló. De egyáltalán minek is kéne képeskönyvet csinálni? Közpénzből. De ha tovább boncolgatjuk a dolgokat miért oly sürgős a Kossuth-tér átépítése több millióért? Mi a gond József Attilával?  És sorolhatnánk. Hol vannak a munkahelyek? A közoktatás romokban hever. A kisebb települések önállóságának megszüntetése pedig a halálukat jelenti. Az összevonás nem előny,de hátrány. A hitelminősítők rontottak az ország megítélésén. Mi lesz a devizásokkal. M ... Tovább »

Megtekintések száma: 339 | Hozzáadta:: Berci | Dátum: 2011-11-17 | Hozzászólások (0)

« 1 2 3